Välkommen till I-Components.com

Svenska
English polski Nederland Gaeilge 한국의 Slovenská Português ภาษาไทย Slovenija Hrvatska Kongeriket Italia العربية Français עִבְרִית español Dansk Svenska Deutsch Suomi românesc Türk dili Magyarország

Synpunkt: Läkemedelselektronik lovar verkliga förbättringar för patienter

Viewpoint: Pharmaceutical electronics promise real improvements for patientsApparater som hjälper till att dispensera farmaceutiska produkter har två syften: att minska fel vid medicinsk förskrivning och adressera oanvänt eller onödigt medicinavfall.

Medtech-maskiner som identifierar vilka droger som är kopplade till vilken patient, och autodispense rätt medicinering och i rätt dosering för specifika behov, banar vägen för att minska receptfel.

Elektroniska framsteg inom atomkraftmikroskopi (AFM) utgör kärnpunkten för farmaceutiska innovationer som är utformade för att undersöka och förbättra läkemedelsleveranssystem, såsom IV, för att överväga hur droger interagerar med patienter. Känslig utrustning kan justera läkemedlets beteende eller skapa varningar om läkemedlet inte fungerar eller orsakar skada.

Påverkan på vården

Farmaceutiska läkemedel kan ordineras eller administreras. När de ordineras på NHS-sjukhus, skrivs en förvånande 85% av recepten av juniorläkare. På avdelningarna och i operatörerna, där läkemedelsleveranssystem som IVs används, är det mer sannolikt att konsulten snabbt bestämmer vad som behövs och hur mycket.

Tyvärr, när det är mänskligt engagemang finns det mänskligt fel och avfall. Det är uppenbart att vissa läkemedelsfel kunde undvikas på dispensernivån genom roboterapoteknare som avstår från korrekt inmatning i stället för den skrymmande läkarens underskrift.

Med över en miljard recept som skrivs varje år, och medicin är det vanligaste ingripet i någon hälsovård, kommer de involverade numren alltid att bli enorma. Förenade kungariket är en av ledarna för att förstå våra felprocenter i läkemedelsadministrationen och håller den här kursen låg i jämförelse med andra länder.

Fortfarande finns det 237 miljoner fel per år, varav tre fjärdedelar leder till viss skada och 712 dödsfall per år som direkt orsakas av mediciner.

Framtiden för läkemedelselektronik

Om du kommer ihåg så nyligen som för 15 år sedan, hade vi inte nyckelhålkirurgi, och nu är robotarmar hjälp vid dessa operationer, avancerad farmaceutisk teknik är där Medtech kommer att få störst effekt.

Minaturelektronik, som undersöker på mikroskopisk nivå, undersöker samspelet mellan intracellulär aktivitet och funktionen hos konstruerade nanomaterial i system för nanopartikelläkemedel.

Mycket av det som är känt, undersöker nu nanopartiklar och deras effekter på celler efter cellupptagning utan någon detaljerad förståelse för huruvida resultaten av dessa interaktioner kan vara gynnsamma eller inte. De interaktioner som är positiva kommer att leda till förbättringar av inte bara läkemedelsleverans, men också sammansättningen av läkemedel som ordineras.

Slutresultatet blir mer exakt medicininsatsning och större innovationer i robotar som kan administrera droger, medan de är anslutna till saker av saker (IoT).

Med läkemedelsföretag som flyttar mot outsourcing FoU inom dessa områden finns det mycket möjlighet för EMS att arbeta med innovativa Medtech-företag på framsteg inom läkemedelsteknik.

Med tanke på sannolikheten att arbeta inom detta område av elektronik kommer att ge reella förbättringar för patienter, är det också ett givande område att arbeta med.

Phil Simmonds är koncernchef för EC Electronics. Phil övervakar tillverknings- och leveransverksamheten i Storbritannien, Rumänien och Hong Kong.